Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Volumul traficului de internet şi al convorbirilor telefonice mobile a crescut considerabil în Republica Moldova. Sfaturile psihologilor

În ultima perioadă, volumul traficului de internet şi al convorbirilor telefonice mobile a crescut considerabil în Republica Moldova. Pentru specialişti, însă, acesta este un semnal de alarmă. Dacă suntem izolaţi acasă nu înseamnă că trebuie să stăm în permanenţă cu telefonul, tableta sau laptopul în braţe. Psihologii au câteva sfaturi pentru cei care sunt în izolare dar vor să-şi păstreze un mod de viaţă activ.

Utilizarea excesivă a dispozitivelor electronice de comunicaţii dăunează sănătăţii psihice dar şi fizice, este părerea unanimă a specialiştilor.
 
„În general, opinia mea este că în interacţiunea cu telefoanele şi televizorul, psihicul omului intră într-un regim pasiv sau reactiv, aş spune aşa, şi iată de ce lumea se simte foarte prost. Regimul pasiv permanent este foarte distructiv pentru creier. Noi avem impulsurile noastre interne, cărora nu le dăm voie să se manifeste, ele se manifestă doar prin butonare”, a spus VITALIE POPESCU, psiholog.
 
În perioade de izolare, psihologii ne recomandă să stăm mai mult de vorbă cu membrii familiei şi să facem, în măsura posibilităţilor, exerciţii fizice.
 
„Asta ar putea să fie mişcare, desen, scris, pui gândurile pe foaie şi iei, de fapt, o poziţie activă şi nu reactivă, sunt foarte multe lucruri, jocuri. de societate, care să le faci cu familia, deci asta aş recomanda şi să ne ţinem cât mai departe  nu de reţele, ci, în general, de forma reactivă de existenţă pentru că ea este distructivă pentru psihic”, a precizat Vitalie Popescu.
 
În perioada 9-23 martie, volumul traficului internet mobil din Republica Moldova a crescut cu peste 28 la sută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. La fel şi traficul internetului prin cablu, care a atins 35,5 milioane de GB.

În acelaşi timp, volumul de trafic voce în reţelele mobile a depăşit  304,5 milioane de minute, în creştere cu peste 16 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Similare
RECOMANDĂRI