Voronin: Dacă se trece înapoi la alegerea preşedintelui în Parlament, Dodon găseşte numărul suficient de deputaţi
Sursa foto:stiri.md Vizualizari:

Voronin: Dacă se trece înapoi la alegerea preşedintelui în Parlament, Dodon găseşte numărul suficient de deputaţi

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, este de părere că dacă s-ar trece înapoi la alegerea preşedintelui ţării de către deputaţii din Parlament, Dodon ar putea face rost de numărul necesar de voturi. Mai mult, acesta spune că la frigăruiul la care au participat deputaţi democraţi şi socialişti, s-au negociat anumite lucruri. Declaraţiile au fost făcute la emisiunea În PRofunzime, de la PRO TV.

„La acel frigărui, socialiştii au cumpărat 17 deputaţi democraţi. Dacă a fost frigărui, dacă a fost masă, dacă a fost „fii sănătos”, înseamnă că s-a bătut palma. 52 sunt în total cei din PD şi PSRM. Socialiştii s-au asigurat. Dacă trec înapoi la alegerea preşedintelui în Parlament, la cei 52 le mai trebuie 9, dar aceştia se găsesc. Şapte sunt la ŞOR, mai sunt şi alţii”, a menţionat fostul preşedinte al ţării.

„În orice caz, cui o să-i trebuiască din exteriorul ţării ca Dodon să rămână şi la al doilea mandat, o să facă tot ce-i posibil. Ţurcan de la Curtea Constituţională aşteaptă indicaţii. Decizia de la CC (n.r. prin care s-a trecut la alegerea directă a preşedintelui) nu este constituţională, pentru că nu au voie 5 membri ai CC să modifice Constituţia. Acum ei au tot dreptul să revizuiască şi să treacă înapoi”, a menţionat Voronin.

„De trecerea deputaţilor democraţi la PSRM se ocupă Nichiforciuc şi cu Sîrbu, pentru că ei au experienţă, acum fac ca atunci când au recrutat de la PCRM la PSRM”, a mai spus liderul comuniştilor.
Similare
RECOMANDĂRI