UPDATE. Zeci de ouă cu termenul expirat, găsite la o grădiniţă din Chişinău. Agentul economic spune că a fost o „eroare tehnică”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UPDATE. Zeci de ouă cu termenul expirat, găsite la o grădiniţă din Chişinău. Agentul economic spune că a fost o „eroare tehnică”

Agentul economic ce a livrat ouăle în cele două grădiniţe din sectorul Ciocana, unde azi au fost depistate ouă care ar fi expirate de circa zece zile, infirmă faptul că produsele ar fi vechi. Reprezentanta companiei SRL DANT-AGRO spune că s-a produs doar o eroare tehnică la marcarea ouălor, scrie tv8.md.

„Ouăle nu sunt expirate, sunt proaspete. A fost o eroare tehnică a aparatajului de marcare şi, în loc de cifra 8 a fost marcată cifra 7. Este doar o eroare tehnică. Noi am verificat deja aparatajul şi l-am corectat. Am expediat o scrisoare către administraţiile grădiniţelor, iar şoferul care livrează marfa a fost trimis în aceste grădiniţe ca să înlocuiască ouăle care au fost marcate necorespunzător. Şi vom anunţa şi ANSA”, ne-a declarat la telefon reprezentanta companiei care nu a dorit să-şi spună numele, dar ne-a zis că vorbeşte din numele managerului firmei Andrei Serfeţchi.

Ouăle au fost livrate azi-dimineaţă, în toate instituţiile preşcolare din sectorul Ciocana, din spusele reprezentantei companiei. Ea spune că eroarea de marcaj nu a fost depistată înainte ca ouăle să fie livrate, ci deja după controlul celor de la ANSA. În total, potrivit ei, au fost marcate greşit 12 600 de ouă.

Ştire iniţială: Zeci de ouă cu termenul expirat au fost găsite astăzi în grădiniţa nr. 184 din Chişinău, în urma unei verificări inopinate, făcute de angajaţii Agenţiei Naţionale de Securitate a Alimentelor (ANSA), scrie tv8.md. Unele dintre acestea au sunt expirate încă de la finele lunii iulie. Cei de la ANSA întocmesc proces verbal în privinţa conducerii instituţiei.

Potrivit specialiştilor de la ANSA, cazuri similare s-au depistat şi în alte grădiniţe din Chişinău, cum ar fi grădiniţa nr. 149 din capitală, unde au fost găsite, de asemenea, ouă alterate.

De menţionat că ambele grădiniţe sunt din sectorul Ciocana al capitalei.

Vom reveni cu detalii...

Similare
RECOMANDĂRI