Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Zilele filmului românesc. Cele mai apreciate filme româneşti din ultimul an, au traversat Prutul

De astăzi, 14 pelicule vor fi proiectate în cadrul Festivalului Zilele Filmului Românesc de la Chişinău. Ca şi în ceilalţi ani, în ediţia din această toamnă vor fi prezentate producţii care au obţinut premii importante la festivaluri de filme din întreaga Europă.

În deschiderea festivalului "Zilele Filmului Românesc", găzduită de cinematograful Odeon din Chişinău, va fi proiectată cea mai de succes peliculă românească din ultimul an. Filmul "Gomera" a vândut peste 30 de mii de bilete în România, a fost premiat cu Ursul de Aur, iar în curând va fi propus pentru premiul Oscar 2020, din partea României.
 
Ionuţ Mareş, critic de film: „E un film filmat în România, în Spania. Porneşte de la un limbaj fluerat prin care comunică mafioţii şi e filmat şi în Singapore este o secvenţă spectaculoasă acolo."
 
Organizatorii festivalului şi-au propus să distribuie pelicula "Gomera" şi în reţelele de cinematografie din Republica Moldova, dar la festival cinefilii basarabeni vor avea ocazia să-l privescă gratuit. Un alt film care duce faima României şi care va fi pe placul spectatorilor este "Nu mă atinge-mă". Acesta va fi difuzat sambătă şi se adresează doar spectatorilor care au mai mult de 18 ani.
 
Marian Crişan, regizor român: „Noi încercăm să aducem acele filme din cinema de autor care sunt recunoscute chiar la nivel mondial."
 
Cea de-a cincea ediţie a festivalului "Zilele Filmului Românesc" vine cu o surpriză pentru iubitorii de filme româneşti din întreagă Basarabie. Caravana se extinde şi va ajunge şi în alte oraşe din Republica Moldova.
 
Dumitru Grosei, preşedinte, Alternative Cinema: „Mergem în Călăraşi, Cahul şi Nisporeni."
 
Festivalul va aduce în faţa basarabenilor 14 filme în total, dintre care nouă lung metraje şi 5 pelicule de scurt metraj. Nu vor lipsi nici filmele pentru copii, dar nici cele retro, care oferă şansa publicului să descopere producţii clasice din România. Evenimentul se va încheia duminică cu o comedie romantică în stilul lui Woody Allen, numită "Povestea unui pierde-vară". Organzatorii spun ca popularitatea festivalul "Zilele filmului Românesc" creşte de la an la an.
Similare
RECOMANDĂRI