Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ziua Naţională a României, sărbătorită în UTA Găgăuzia, cu tricolor în piept şi mesaje de felicitare în limba română

Cu tricolorul în piept şi mesaje de felicitare în limba română a fost sărbătorită Ziua Naţională a României în Autonomia Găgăuză. Evenimentul s-a desfăşurat la Universitatea de Stat din Comrat. Alături de studenţi şi profesori au venit inalţi oficiali dar şi oaspeţi din România.

Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Republica Moldova, i-a îndemnat pe studenţii de la Universitatea de Stat din Comrat să înveţe şi limba română, care poate fi o uşă deschisă spre un viitor mai bun.
 
Între Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi şi Universitatea de Stat din Comrat există o colaborare strânsă. Cele două instituţii de învăţământ superior fac schimburi de experienţă şi organizează conferinţe despre interculturalitate şi multilingvism. Tocmai de aceea, reprezentanţi ai universităţii din România au venit la Comrat pentru a marca această zi importantă pentru naţiunea română.
 
Cu un mesaj de felicitare adresat tuturor celor care simt româneşte a venit şi rectorul Universităţii de Stat din Comrat.

Evenimentul a fost organizat în incinta Centrului de Informare al României, inaugurat la Universitatea de Stat din Comrat în anul 2015. Acest centru este un instrument valoros de promovare a limbii române şi a elementelor de cultură şi civilizaţie românească.
Similare
RECOMANDĂRI