Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ziua Românilor de Pretutindeni: Povestea Claudei Anghel, artista cu suflet de român, solistă de operă, profesoară de canto, vioară şi pian în Regatul Unit

Este nevoie de mult curaj şi perseverenţă pentru a te face remarcat într-o ţară străină. Pasiunea pentru muzica clasică a făcut-o pe Claudia Anghel să ia o decizie grea şi să aleagă calea străinătăţii. În prezent, este solistă de operă, dar şi profesoară de canto, vioară şi pian în Regatul Unit. Cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni vă prezentăm povestea artistei cu suflet de român.

Încă de mică, Claudia Anghel, originară din oraşul Şoldăneşti, Republica Moldova, a simţit o afinitate aparte pentru arta frumosului. La 14 ani trece Prutul, pentru a-şi continua studiile la Bucureşti. Cu timpul, şi-a cultivat şi pasiunea pentru muzica de operă. 

Anul 2012 a fost o adevărată provocare pentru Claudia. Împreună cu familia, s-a stabilit la Londra. Deşi la început era dificil, cu multă perseverenţă, Claudia a reuşit să se integreze în societatea britanică. Acum este profesoară de canto, vioară şi pian. Graţie talentului său, Claudia Anghel este apreciată atât de românii, cât şi de britanicii din Regatul Unit şi  a participat la mai multe festivaluri, evenimente de caritate, dar şi proiecte artistice.  

Claudia Anghel îşi propune ca în viitorul apropiat să urmeze un program de masterat în Regatul Unit, pentru că îşi doreşte să promoveze arta frumosului în rândul tinerei generaţii.
Similare
RECOMANDĂRI