Candidat: Este inutil să găseşti finanţări dacă ele sunt delapidate. Primăria nu are capacitatea să implementeze proiecte investiţionale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Candidat: Este inutil să găseşti finanţări dacă ele sunt delapidate. Primăria nu are capacitatea să implementeze proiecte investiţionale

Finanţările externe care vin pentru dezvoltarea municipiului Chişinău sunt inutile dacă acestea sunt corupte şi delapidate. Mai mult, bugetul muncipiului Chişinău ar fi unul suficient şi pentru diverse proiecte, dacă din aceşti bani nu s-ar fura.

Aceste opinii au fost exprimate în platoul TVR MOLDOVA, în cadrul dezbaterilor pentru alegerile locale din municipiul Chişinău, care vor avea loc pe 20 octombrie.
„Oraşul Chişinău este un oraş foarte bogat. Are 4,2 miliarde de lei buget anual”, spune candidatul PPEM Dumitru Ţîra, care subliniază că dacă s-ar tăia „furăciunile de acolo” şi „tot felul de companii a cumătrilor, a prietenilor, a verişorilor şi a membrilor de partid”, acesta ar fi unul suficient.

Drept exemplu Ţîra aduce drumurile, care crapă pentru că „ se fură din calitatea asfaltului”.

Candidatul spune că dacă va ajunge la primărie va organiza efectuarea unui audit al cheltuielilor şi achiziţiilor, în urma căruia se va vedea câţi bani pot fi salvaţi.

Ce ţine de fondurile externe pe care le-a obţinut până acum municipalitatea, candidatul Victor Chironda spune că „este inutil să găseşti finanţări dacă ele sunt delapidate şi corupte”.

„Noi avem un proiect de 25 de milioane de euro, care a fost luat, au fost plătiţi 10 milioane de lei pentru administrarea contului, iar acum proiectul trebuie reziliat pentru că nu s-a făcut nimic, pentru că în primărie nu există capacitate elementară să valorifice un asemenea proiect. Proiecte mari investiţionale nu pot fi implementate pentru că Primăria nu are capacitate şi resurse ca sa le implementeze”, spune Chironda.

De cealaltă parte, fostul primar al Capitalei Dorin Chirtoacă, care luptă la aceste alegeri pentru un nou mandat, spune că bugetul Chişinăului este, a fost şi rămâne 90% cheltuieli sociale, cheltuieli curente. „Nici un oraş din Europa de Este nu s-a dezvoltat fără fonduri europene. Nici Iaşi, nici Bucureşti, nici Budapesta. Doar prin fonduri europene”, mai spune Chirtoacă.
Similare
RECOMANDĂRI