Candidat la şefia Capitalei: Problemele oraşului Chişinău sunt „simple şi simplu de tratat”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Candidat la şefia Capitalei: Problemele oraşului Chişinău sunt „simple şi simplu de tratat”

Problemele oraşului sunt „simple şi simplu de tratat”. „Nu este o mare problemă” în a veni cu investiţii pentru infrastructura drumurilor. Astfel de declaraţii au fost făcute în cadrul dezbaterilor de la TVR MOLDOVA de către Vladimir Cebotari, candidatul Partidului Democrat la Primăria capitalei.

Vladimir Cebotari spune că va extinde parcul de transport public, va face benzi pentru transportul public, va creşte intensitatea trasnportului public în orele de vârf şi va unifica reţeaua de tarifare prin implementarea tichetelor unice şi electronice.

Ce ţine de infrastructura drumurilor, Cebotari spune că „nu este o mare problemă să venim cu investiţii capitale planificate pentru o perioadă mai îndelungată”. În legătură cu problema mirosului din Chişinău, Cebotari spune că problema poate fi rezolvată, astfel încât să se producă chiar şi energie la Staţia de Epurare din Chişinău.

La capitolul bani, din care să fie realizate toate cele de mai sus, Cebotari spune că bugetul municipiului este unul suficient şi că sunt şi „fonduri care aşteaptă să fie valorificate”.

De partea cealaltă, candidatul Mişcării Profesioniştilor "Speranţa Nadejda" Andrei Donică spune că cea mai mare problemă a  Primăriei Chişinău sunt „hoţomanii”. De asemenea, acesta spune că Vladimir Cebotari nu ar putea fi un administrator bun al Chişinăului.

„El a administrat „Air Moldova” aşa că până la urmă aceasta practic nu există.”

La capitolul bani pentru proiecte, Andrei Donică spune că o altă problemă a Capitalei este creditarea excesivă.

„Toţi aceşti administratori au făcut tot posibilul să ne bage în această groapă a datoriilor. Creditele sunt special organizată ca să nu mai ieşim din datorii. De fapt la noi în ţară nu este sărăcie aşa de mare aşa cum se spune. Noi avem oameni bogaţi care nu plătesc impozite, se eschivează prin diferite metode. Noi am fi trebuit să atragem atenţia la aceea că să începem a sătura pe cei bogaţi”, spune Donică.

Dacă ajunge la Primărie, Alexandru Fetescu, candidatul PLDM la şefia capitalei, spune că va implementa bugetarea participativă, după experienţa oraşului Cluj-Napoca, România, atunci când cetăţenii participă cu impozite şi taxe locale, şi ei pot sa decidă ce şi cum să fie implementate proiectele.
Similare
RECOMANDĂRI