Candidatul PPR, Vlad Ţurcanu: Nimeni nu-i interesat să realizeze un proiect de peste 4 ani pentru municipiul Chişinău
Sursa foto:PPR Vizualizari:

Candidatul PPR, Vlad Ţurcanu: Nimeni nu-i interesat să realizeze un proiect de peste 4 ani pentru municipiul Chişinău

În Chişinău pot fi realizate proiecte importante şi utile pentru locuitori prin gestionarea bună a bugetului, prin atragere de investiţii străine şi prin eliminarea corupţiei, a declarat candidatul Partidului Popular Românesc (PPR) la funcţia de primar al municipiului Chişinău, Vlad Ţurcanu, în cadrul unei conferinţe de presă,

El a precizat că parte dintre proiectele de anvergură, despre care se vorbeşte mult în actuala campanie electorală, precum o staţie modernă de epurare, o fabrică de prelucrare a deşeurilor, dezvoltarea infrastructurii, nu au putut fi realizate din cauze exclusiv subiective.

„Foarte des proiectele mari nu au prins contur deoarece la Consiliul Municipal, dar şi la nivel de primar nu sunt acceptate proiecte, implementarea cărora depăşesc perioada mandatului. Pentru că în Republica Moldova şi în Chişinău cuvântul de ordine este comisionul. Şi nimeni nu-i interesat să realizeze un proiect de peste 4 ani, deoarece nu ştie dacă va mai fi la consiliu sau la primărie”, a menţionat Vlad Ţurcanu.

Drept exemplu, liderul PPR a adus intenţia Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare de a finanţa la Chişinău, acum câţiva ani, un proiect similar celui de la Tbilisi, Georgia, în valoare de cel puţin 30 de milioane de euro, pentru amenajarea centrului oraşului – repararea faţadelor clădirilor, iluminarea stradală, dezvoltarea infrastructurii pentru atragerea turiştilor. Asemenea proiect, pur şi simplu, nu a fost examinat de primăria Chişinăului pentru că realizarea lui depăşea durata mandatelor decidenţilor din municipiu. 

O altă sursă de venit pentru dublarea sau chiar triplarea bugetului municipal ar fi transparentizarea totală a activităţii direcţiilor primăriei. „În prezent nimeni nu poate să spună în ce mod se cheltuiesc banii. Orice încercare sau adiere din partea finanţatorilor internaţionali de a avea o claritate în această privinţă s-a lovit de refuzul celor de la primărie, care preferă să funcţioneze după modelul preluat din perioada sovietică”, a constatat Vlad Ţurcanu.

Similare
RECOMANDĂRI