Cel mai lung buletin de vot pentru alegerile locale din 20 octombrie. Întruneşte 61 de concurenţi şi este şi cel mai scump
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cel mai lung buletin de vot pentru alegerile locale din 20 octombrie. Întruneşte 61 de concurenţi şi este şi cel mai scump

La alegerile locale din 20 octombrie, cel mai lung este buletinul de vot pentru alegerea Consiliului municipal Comrat, unde au fost înregistraţi 61 de concurenţi electorali. Acesta va fi tipărit sub forma de broşură. Totodată, acesta este şi cel mai scump buletin de la acest scrutin, preţul unui exemplar fiind de circa trei lei.

Comisia Electorală Centrală anunţă că a început astăzi, 8 octombrie, tipărirea buletinelor de vot. În total, vor fi tipărite peste 7,8 milioane de buletine de vot, dintre care 6,104 milioane vor fi în limba română şi peste 1,688 milioane – în limba rusă.

Buletinele pentru funcţia de primar sunt de culoare roz, la Chişinău şi Bălţi au culoarea violet. Buletinele pentru funcţia de consilier sătesc sunt gri afumat. Pentru funcţia de consilier raional sau municipal – bej, scrie ipn.

Preţul unui buletin de vot este stabilit în funcţie de lungimea acestuia – de la 0,39 lei până la 0,69 lei, cu excepţia buletinului de vot pentru funcţia de consilier în consiliul municipal Comrat, care va costa circa trei lei.

Valoarea totală a tirajului este de peste 3,6 milioane de lei.
Similare
RECOMANDĂRI