Comisia Electorală Centrală face precizări despre perfectarea listelor electorale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comisia Electorală Centrală face precizări despre perfectarea listelor electorale

Comisia Electorală Centrală informează că listele electorale pentru alegerile parlamentare noi, care cuprind toţi cetăţenii cu drept de vot ce domiciliază ori îşi au reşedinţa pe teritoriul secţiilor de votare din circumscripţiile electorale uninominale nr. 17 şi 33, sunt identice cu cele care urmează a fi utilizate în cadrul alegerilor locale generale.

Potrivit art. VI din Legea nr.113/2019, alegerile parlamentare noi se desfăşoară în conformitate cu reglementările legislaţiei în vigoare până la adoptarea modificărilor operate la Codul electoral, unde CEC nu avea obligaţia să publice listele electorale în formatul indicat la art. 45 alin. (1). Din acest motiv, CEC a decis să nu publice liste separate pentru alegerile locale generale şi cele parlamentare noi, ci doar pentru scrutinul local general.

Totodată, legislaţia electorală menţionează că cetăţenii cu drept de vot din circumscripţiile electorale uninominale nr.48 şi 50 pot participa la alegeri în oricare dintre secţiile de votare deschise în aceste circumscripţii. Din aceste raţionamente, aceşti alegători sunt incluşi în listele electorale suplimentare.  

CEC reaminteşte că până pe data de 19 octombrie, inclusiv, alegătorii pot verifica corectitudinea întocmirii listelor electorale atât în localurile secţiilor de votare, cât şi online, accesând pagina web oficială a Comisiei www.cec.md sau pe pagina www.verifica.cec.md.

Similare
RECOMANDĂRI