VIDEO. Dorin Chirtoacă îi cheamă pe Ion Ceban şi Andrei Năstase la dezbateri publice
Sursa foto:ipn.md Vizualizari:

VIDEO. Dorin Chirtoacă îi cheamă pe Ion Ceban şi Andrei Năstase la dezbateri publice

Dorin Chirtoacă cere dezbateri publice unde să participe contracandidaţii săi la fotoliul de primar al Chişinăului. În special, acesta face apel la principalii săi concurenţi - Ion Ceban din partea Partidului Socialiştilor şi Andrei Năstase din partea blocului ACUM.

Anunţul  Chirtoacă l-a făcut luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Ambii se ascund de la dezbateri. Îi somez public să vină la aceste dezbateri în care se discută problemele oraşului. Ţinând cond că nu este clar cine cu cine va participa, pentru că se trage la sorţi, mă adresez presei şi societăţii civile să organizeze o dezbatere amplă care ar putea dura şi câteva ore, cu toţi candidaţii la funcţia de primar al Chişinăului. Aşa ar fi egal pentru toţi şi cetăţenii ar putea să-şi facă o concluzie, chiar dacă ar dura o jumătate de zi”, declară Chirtoacă.

Fostul primar  a propus să fie organizate dezbateri de amploare cu participarea tuturor celor 19 candidaţi la funcţia de primar al capitalei, astfel încât "oamenii să poată face alegerea în baza competenţei concurenţilor, dar nu pe publicitate şi manipulare în timpul campaniei".

Liberalul consideră că la dezbateri ar trebui să vină şi Ruslan Codreanu, singurul candidat independent căruia i-a fost refuzată înregistrarea.

Amintim că în total, la alegerile locale de pe 20 octombrie, pentru funcţia de primar al capitalei luptă 19 candidaţi.

Similare
RECOMANDĂRI