Lilia Ranogaeţ: Piaţa Centrală ar putea să aducă un venit mult mai mare la bugetul municipiului Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lilia Ranogaeţ: Piaţa Centrală ar putea să aducă un venit mult mai mare la bugetul municipiului Chişinău

Candidatul PNL la Primăria Chişinău, Lilia Ranogaeţ, spune că Piaţa Centrală a generat un venit foarte mare pentru anul 2018, iar cele 30 la sută care au trebuit să ajungă în buget nu au ajuns, cu atât mai mult că ar putea să aducă un venit şi mai mare.

„Întreprinderile municipale sunt o adevărată comoară pentru oraşul Chişinău. Inspectoratul Fiscal îşi îndeplineşte funcţia, adună impozitele respective de la agenţii economici, dar restul banilor care ar trebui să ajungă la buget din întreprinderile municipale şi din societăţile pe acţiuni nu vin”, spune Lilia Ranogaeţ.

Dorin Chirtoacă, candidatul PL, a declarat că bugetul Chişinăului este extrem de mic în comparaţie cu bugetul oraşelor cu dimensiuni similare sau a celor din jurul nostru.

Iaşiul are un buget de 5 ori mai mare, Bucureştiul are un buget de 20 de ori mai mare şi situaţia nu este mai bună de 20 de ori la Bucureşti. O mare parte din cheltuieli sunt pentru întreţinere şi acoperirea unor chestii de ordin soclial. Foarte puţin, 3 la sută, dacă ajunge la investiţii”, a menţionat Chirtoacă la dezbaterile de la TVR MOLDOVA.

Fostul edil al Chişinăului propune trei lucruri în legătură cu mediul de afaceri:

„Interdicţia circulaţiei cash-ului. Mai sus de 900 de euro să nu poţi cumpăra nimic din magazine şi de nicăieri. Doi - agenţii economici să aibă un impozit pe rulaj şi în rest să fie lăsaţi în pace. Şi trei - salariile să fie toate în alb, adică toate contractele de muncă să fie adevărate, reale, cum sunt în toate domeniile”.

Pentru că toate astea înseamnă evaziune fiscală, mai spune Chirtoacă.

Lilia Ranogaeţ a menţionat că nu este de acord cu faptul că bugetul mic nu este suficient şi că a fost o conducere proastă a bugetelor anterioare.

La rândul său, candidatul Partidului Politic Partidul Muncii Serghei Toma consideră că venituri la buget şi la primărie putem să facem prin crearea unor programe turistice: „Avem probleme care trebuie de rezolvat, trebuie să ne gândim unde mergem. Vreau să creăm un city care să scoată birourile din centrul oraşului, să eliminăm aceste probleme”.

Toma a declarat că chestiunea fondurilor oricum trebuie să fie rezolvată conform legii.
Similare
RECOMANDĂRI