Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Magistraţii Judecătoriei Chişinău au respins contestaţia fostului primar interimar

Încă un refuz pentru Ruslan Codreanu, fostul primar interimar al Chişinăului, în încercarea de a candida la această functie. Magistraţii Judecătoriei Chişinău au respins cererea de chemare în judecată a Consiliului Electoral al Circumspripţiei Electorale numarul 1, ca fiind neîntemeiată. Consiliul a refuzat, la sfârşitul lunii septembrie, să îi valideze intrarea în cursa electorală.

Ex primarul interimar Ruslan Codreanu a rămas surprins de decizia magistraţilor, dat fiind faptul că avocatul său a venit cu 13 pagini de argumente de încălcare.
 
Ruslan Codreanu, fost primar interimar al Chişinăului: „Eu regret foarte mult decizia de astăzi şi încă sper ca cele peste o sută de milioane în justiţie nu s-au dus doar în buzunarele cuiva şi în mobiliere şi în camere video. Am fost descalificat abuziv şi ilegal. Nu este o luptă egală, dar noi vom merge mai departe şi până la curtea de apel.”
 
Pe 26 septembrie, Consiliului Electoral de Circumscripţie Chişinău a emis hotărârea de a nu-l include pe Ruslan Codreanu în cursa pentru fotoliul de primar al capitalei Republicii Moldova. Instituţia a verificat o parte din semnăturile prezentate de Codreanu şi a respins peste o mie dintre ele. Ruslan Codreanu a atacat această hotărâre la Comisia Electorală Centrală, care a menţinut-o, aşa că fostul primar interimar al Chişinăului a mers şi în judecată. Acum urmează să contesteze decizia primei instanţe la Curtea de Apel.
Similare
RECOMANDĂRI