Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Magistraţii Judecătoriei Chişinău au stabilit că Andrei Năstase a încălcat legea pentru că a folosit pe pliantele sale electorale imaginea lui Ştefan cel Mare

Scandal electoral cu implicarea candidatului Blocului ACUM, Andrei Năstase. Magistraţii Judecătoriei Chişinău au stabilit că acesta a încălcat legea pentru că a folosit pe pliantele sale electorale imaginea Domnitorului Ştefan cel Mare. Sesizarea a fost făcut de contracandidatul său la Primaria Chisinău, Valeriu Munteanu.

„Ajuns la guvernare, considerându-se intangibil, Andrei Năstase încalcă cu premeditare legea electorală, ori acesta a imprimat pe pliantele sale electorale pentru Chişinău, alături de fotografia sa, imaginea domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt şi imaginea primăriei Chişinău, încercând astfel să utilizeze aceste atribute arhicunoscute şi protejate de legea electorală, pentru a-şi face campanie,” a menţionat Valeriu Munteanu.

Instanţa i-a dat câştig de cauză preşedintelui "Uniunii Salvaţi Basarabia".

Acum, Andrei Năstase este obligat să lichideze stocul de pliante imprimate în care apare personalitatea voievodului, dar şi să şteargă de pe pagina sa de facebook imaginea cu pliantul.

Contactat de TVR MOLDOVA pentru a oferi o reacţie în acest sens, Andrei Năstase nu a raspuns şi avea telefonul deconectat.
Similare
RECOMANDĂRI