Misiunea Promo-LEX a raportat 31 de incidente în primele două ore de votare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Misiunea Promo-LEX a raportat 31 de incidente în primele două ore de votare

De la deschiderea secţiilor de votare şi până la ora 09.00, membrii Misiunii de observare Promo-LEX a alegerilor au raportat 31 de incidente la vot.

La şase secţii de votare, toate din Chişinău, a fost raportată prezenţa materialelor de publicitate, a afişajelor şi panourilor electorale.

În nouă cazuri urnele de vot nu au fost sigilate conform procedurilor legale, iar în trei cazuri a fost raportată întreruperea procesului de filmare la operaţiile de deschidere a secţiilor de votare.

Membrii Misiunii de observare au constatat agitaţie electorală sau PR negru în perimetrul de 100 m şi/sau în incinta secţiei de votare, în două situaţii, iar în alte trei situaţii s-a constatat fotografierea buletinelor de vot sau alte încălcări ale secretului votului.

Misiunea de observare a alegerilor locale generale şi parlamentare noi din 20 octombrie (3 noiembrie) 2019 este un proiect al Asociaţiei Promo-LEX, desfăşurat cu suportul financiar al Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) prin Programul „Democraţie, Transparenţă şi Responsabilitate”.

Similare
RECOMANDĂRI