Pentru turul doi al alegerilor locale au fost tipărite peste 1 milion 600 de mii de buletine de vot
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pentru turul doi al alegerilor locale au fost tipărite peste 1 milion 600 de mii de buletine de vot

Pentru al doilea tur al alegerilor locale generale au fost tipărite 1 696 644 buletine de vot, dintre care 1 289 076 în limba română şi 407 568 în limba rusă. Pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău vor fi utilizate 635 921 de buletine de vot.

Alegătorii care, în perioada dintre primul şi cel de-al doilea tur al alegerilor locale generale, şi-au schimbat domiciliul sau reşedinţa vor putea vota în baza aceloraşi liste electorale, în secţiile de votare conform reşedinţei existente la data de 20 octombrie 2019.

Totodată, alegătorii care au depus cerere privind votarea la locul aflării în primul tur de scrutin, îşi pot exercita dreptul la vot la domiciliu şi în turul al doilea, chiar dacă nu au depus repetat cerere în acest sens, cu excepţia cazului când au renunţat la acest drept, în aceeaşi formă în care au făcut solicitarea.

În cadrul turului doi al scrutinului local este realizat un sondaj de opinie la ieşirea din secţiile de votare, de tip exit-poll. Exerciţiul este comandat de Asociaţia pentru Dezvoltare Echitabilă din Moldova, în cooperare cu Compania de consultanţă politică „Poliexpert”. Pentru sondaj au fost contractate două companii specializate: Compania de cercetare sociologică Fondul Opiniei Publice şi Compania de cercetare sociologică IMAS. Sondajul va fi realizat în 67 de secţii de votare în raza municipiului Chişinău. Rezultatele vor fi expuse în cadrul conferinţei de presă, desfăşurată cu începere de la ora 20.55, în sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN

Agitaţia electorală este strict interzisă. Nu se permite desfăşurarea sau reflectarea activităţilor sau materialelor cu tentă de agitaţie electorală şi nici apariţia candidaţilor la emisiuni televizate sau radiofonice.

Similare
RECOMANDĂRI