VIDEO. Ruslan Codreanu a depus din nou actele la CEC: Lupta noastră din ultimele două săptămâni cu unii reprezentanţi electorali s-a încheiat cu succes
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Ruslan Codreanu a depus din nou actele la CEC: Lupta noastră din ultimele două săptămâni cu unii reprezentanţi electorali s-a încheiat cu succes

Ruslan Codreanu a mers astăzi la sediul Comisiei Electorale de Circumscripţie Chişinău, pentru a depune actele ca să se înscrie din nou în cursa electorală pentru fotoliul de primar al Capitalei.

Codreanu se arată încrezător că, de această dată, va fi înregistrat cu succes în cursă.

„Nu poate un sistem în care s-au investit atâţia bani să descalifice 797 de oameni din suburbii. Eu regret că, în aceste două săptămâni şi unii reprezentaţi ai organelor electorale nu s-au prezentat cu onoare, racordând la argumentele de genul că pixul cu care scrie în suburbie e de altă culoare şi de asta au fost anulate semnături sau că nu trebuia de scris în stânga, dar în dreapta”, a declarat Codreanu.
 

Potrivit lui, Consiliul Electoral de Circumscripţie are la dispoziţie 24 ore ca să se pronunţe.

„Lupta noastră din ultimele două săptămâni cu unii reprezentanţi electorali s-a încheiat cu succes. Mă face fericit faptul că am demonstrat că fiecare semnătură din cele 797 sunt reale. Astfel am trecut bariera de 10 mii de susţinători," a conchis Ruslan Codreanu.

Candidatul a precizat că a fost nevoit să prezinte acte suplimentare în instanţă, inclusiv copii ale actelor de identitate ale celor care au semnat în susţinerea sa, pentru a demonstra că semnăturile respinse de Consiliul electoral sunt valabile.

„Noi avem 10 zile de campanie electorală şi în aceste zece zile vom fi cei mai activi”, a declarat Ruslan Codreanu în faţa jurnaliştilor.

Amintim că ieri, Curtea de Apel Chişinău a anulat decizia Consiliului Electoral de Circumscripţie, cu privire la cererea de înregistrare a domnului Ruslan Codreanu ca şi candidat independent la funcţia de primar general.

Totodată, judecătorii au recunoscut validitatea a aproape 800 de semnaturi pe care le-a colectat Codreanu pentru a se înscrie în cursa electorală, în calitate de candidat independent.


Similare
RECOMANDĂRI