Ruslan Codreanu: Sper că azi CSJ va termina cu acest haos şi va avea o decizie în favoarea oamenilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ruslan Codreanu: Sper că azi CSJ va termina cu acest haos şi va avea o decizie în favoarea oamenilor

Ruslan Codreanu, care nu a fost admis în cursa electorală în calitate de candidat independent pentru funcţia de primar al capitalei, susţine că nu este posibil să descalifici zece mii de oameni, care au semnat în susţinerea sa. Acesta speră că astăzi, 10 octombrie, Curtea Supremă de Justiţie va ţine cont de toate argumentele prezentate în instanţa de apel, „va termina cu acest haos şi va avea o decizie în favoarea oamenilor”.

Într-o conferinţă de presă, Ruslan Codreanu a declarat că a decis să candideze independent şi a mers să colecteze timp de două săptămâni zece mii de semnături, dar care nu au contat pentru membrii organelor electorale. După de nu a fost înregistrat de către Consiliul electoral de circumscripţie electorală municipală Chişinău, candidatul a mers să-şi facă dreptate în instanţă.

„Nici pentru judecătorul primei instanţe nu a contat Codul Electoral şi regulamentele organelor electorale. Fără măcar să ridice listele de subscripţie şi să le verifice, nouă ni s-a dat refuz pe cauză. Am fost nevoiţi să mergem la Curtea de Apel, unde deja trebuie să le mulţumesc judecătorilor că au solicitat listele de subscripţie. Am mers să demonstrăm fiecare semnătură din cele 797 de semnături din suburbii, că sunt oameni reali, care au semnat în susţinerea mea, candidat independent”, a notat Ruslan Codreanu.

Acesta spune că a sperat foarte mult că ieri „se va pune capăt acestei istorii triste” prin decizia Curţii de Apel, care este definitivă. Or, şi Consiliul Electoral, şi Comisia electorală centrală au depus recurs la CSJ. „Faptul care deranjează cel mai mult este că până acum nici în primă instanţă, nici la Curtea de Apel, chiar dacă au fost invitaţi, reprezentanţii CEC-ului nu au venit. […] După ce nu s-au prezentat timp de două săptămâni în nicio şedinţă de judecată, ieri depune recurs la Curtea Supremă de justiţie”, a mai spus Ruslan Codreanu.

Acum două săptămâni Consiliul electoral de circumscripţie electorală municipală Chişinău a refuzat să îl înregistreze în cursa electorală pentru Primăria capitalei pe Ruslan Codreanu. Consiliul au invalidat 1200 din cele 10454 de semnături prezentate de Ruslan Codreanu, transmite IPN.
Similare
RECOMANDĂRI