Candidaţii ACUM în Consiliul Truşeni spun că sunt ţinta unei campanii de denigrare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Candidaţii ACUM în Consiliul Truşeni spun că sunt ţinta unei campanii de denigrare

Candidaţii Blocului ACUM la funcţia de consilier în comuna Truşeni susţin că sunt ţinta unei campanii de calomniere din partea contracandidaţilor lor. Aceştia nu dau nume, dar spun că acţiunile sunt susţinute de parohul din sat.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Nicolae Strulea, candidat ACUM la funcţia de consilier în comuna Truşeni, a spus că denigrarea imaginii are loc prin comentarii calomnioase pe reţelele de socializare, dar şi prin intermediul pliantelor. Potrivit lui, apogeul a fost atins pe 11 octombrie, când pe pagina de Facebook a grupului Comunitatea Truşeni s-au lansat comentarii şi acuzaţii nefondate care vizau candidaţii Blocului ACUM, dar şi familiile acestora.

Potrivit lui Nicolae Strulea, candidatul la funcţia de primar, Iurie Madan, este învinuit nefondat că ar sta la baza devastării fabricii de vinuri din Truşeni, De fapt, anume în baza plângerii sale au fost identificate persoanele vinovate şi există un proces în examinare. Alt candidat este învinuit că a omorât o persoană, ceea ce la fel este un  neadevăr, spune Nicolae Strulea. Potrivit candidatului, funcţionarii din Primărie nu au luat atitudine şi nu au sesizat poliţia nici atunci când pliantele denigratoare au fost aduse chiar pe holurile instituţiei. 

Candidaţii ACUM spun că în aceste acţiuni este implicat şi parohul bisericii din localitate, Andrei Sicrii, „care răspândeşte în spaţiul public, inclusiv în Biserică, după slujbele de sărbători, informaţii mincinoase la adresa candidaţilor Blocului ACUM, în special la adresa candidatului la funcţia de primar, Iurie Madan”.

Alt candidat la funcţia de consilier, Mihai Condrea, spune că în localitate s-au dat terenuri de pământ în proprietatea Bisericii şi acum preotul le vinde. Candidatul aşteaptă ca Mitropolia să ia atitudine faţă de comportamentul preotului.

Nicolae Bulat, candidat, a venit cu iniţiativa ca toţi cei implicaţi în campania electorală să semneze o declaraţie că nu au interese ascunse. Potrivit candidatului, toată echipa ACUM este gata să semneze o astfel de declaraţie. Reprezentanţii Blocului pledează, de asemenea, pentru un audit financiar în localitate pentru ultimii opt ani.

RECOMANDĂRI