CEC nu are dovezi clare care să demonstreze că Partidul „Şor” ar fi fost finanţat ilegal
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CEC nu are dovezi clare care să demonstreze că Partidul „Şor” ar fi fost finanţat ilegal

Valeriu Munteanu a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) o contestaţie în care semnala că Partidul „Şor” ar fi fost finanţat ilegal. În urma examinării contestaţiei CEC precizează că nu au dovezi clare care să demonstreze acceptarea cu rea credinţă a surselor financiare neconforme, persoanele cu funcţie de conducere din cadrul partidului nu pot fi sancţionate.

„Pe sfârşitul campaniei electorale am sesizat CEC privind finanţarea ilegală a aşa-zisului partid „Şor” de mai multe companii private, care anul trecut au avut contracte cu statul de peste 102 mln. lei (lucru interzis expres de legea electorală), iar în susţinerea acuzaţiilor mele am trimis CEC şi extrase din Registrul Buletinului de Achiziţii Publice, unde se vede limpede că banii primiţi de la stat de mai multe companii, au ajuns ulterior în visteria de campanie a penalului Şor”, a scris Valeriu Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Alina Russu, preşedinta CEC, preciează însă într-un răspuns la contestaţia respectivă că persoanele cu funcţii de conducere din cadrul partidului nu pot fi sancţionate dacă nu există „dovezi clare” că acestea au primit cu rea credinţă surse financiare neconforme.

Munteanu a mai sesizat şi faptul că donaţiile oferite Partidului „Şor” de către SRL „Exfactor – Grup” au depăşit plafonul. CEC susţine însă că donaţia a fost dublată din cauza unei erori tehnice. Respectiv, raportul financiar al partidului a fost rectificat, iar donaţia nu mai depăşete plafonul stabilit.

În cadrul campaniei pentru alegerile parlamentare, Partidul „Şor” a avut venituri şi cheltuieli de 19,8 milioane de lei.

RECOMANDĂRI