Cetăţenii ale căror acte de identitate au expirat pot obţine gratis buletine provizorii pentru a putea vota
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cetăţenii ale căror acte de identitate au expirat pot obţine gratis buletine provizorii pentru a putea vota

Agenţia Servicii Publice informează cetăţenii cu drept de vot că astăzi sunt deschise toate subdiviziunile responsabile de eliberarea actelor de identitate, inclusiv în cadrul centrelor multifuncţionale.

În intervalul orar 7.00 – 21.00, angajaţii ASP vor elibera buletine de identitate provizorii şi vor asigura înmânarea actelor de identitate necesare pentru participarea la scrutinul electoral.

Începând cu ora 15.00, cel puţin doi membri ai biroului secţiei de votare se vor deplasa cu urna mobilă de vot şi cu materialul necesar votării la locul unde se află alegătorul. Aceştia pot fi însoţiţi de observatori, presă sau de poliţist în caz de necesitate.  Persoanele care votează cu urma mobilă vor fi înscrişi într-o listă electorală suplimentară, pentru votarea la locul aflării, întocmită de biroul electoral al secţiei de votare. În lista electorală, în dreptul numelui persoanei respective se face menţiunea: „Votat la locul aflării”.

Buletinul de identitate provizoriu va fi eliberat în mod gratuit, la solicitarea cetăţenilor care nu deţin act de identitate sau al căror buletin de identitate nu este valabil.

Cetăţenii vor fi deserviţi conform principiului teritorial, la serviciile eliberare a actelor de identitate (SEAI) în a cărei rază de competenţă teritorială solicitantul are înregistrare la domiciliu sau la reşedinţă, care este valabilă.

Solicitanţii nu vor prezenta documente de stare civilă dacă nu au intervenit schimbări în datele persoanele de la eliberarea ultimului act de identitate sau în cazul în care informaţiile cu privire la datele personale şi modificarea lor se regăsesc în Registrul de stat al populaţiei.

Similare
RECOMANDĂRI