Cine sunt deputaţi aleşi în cele patru circumscripţii uninominale. Fratele lui Andrei Năstase, revine în Parlament
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cine sunt deputaţi aleşi în cele patru circumscripţii uninominale. Fratele lui Andrei Năstase, revine în Parlament

După prelucrarea tuturor proceselor-verbale din cele patru circumscripţii uninominale, unde au avut loc alegeri parlamentare noi, cele patru mandate de deputat au ajuns – unul la Partidul Democrat, unul la Partidul Socialiştilor, iar două la Blocul electoral ACUM.

În circumscripţia uninominală nr. 17 Nisporeni, cele mai multe voturi –13 401– au fost acumulate de către candidatul PDM, Ghenadie Verdeş. Este economist de meserie. În septembrie 2017, a fost ales preşedinte al raionului Nisporeni, anterior deţinând funcţia de vicepreşedinte. Candidatul activează în administraţia publică locală din 2011, iar până la asta a fost antreprenor.

În circumscripţia uninominală nr. 33, municipiul Chişinău, cele mai multe voturi – 10 825 – le-a obţinut Vasile Năstase, candidatul Blocului ACUM, Platforma DA şi PAS. Vasile Năstase este de profesie jurnalist. Este fratele liderului PPDA, Andrei Năstase. A fost deputat în primul Parlament, fiind unul din semnatarii Declaraţiei de Independenţă.

În circumscripţia nr. 48, Slobozia, Tiraspol şi Bender, alegerile au fost câştigate de către candidatul PSRM, Vitalii Evtodiev, care a acumulat 909 voturi. Acesta este de meserie inginer-constructor. A candidat din partea PSRM şi la alegerile parlamentare din 24 februarie. Atunci s-a clasat pe locul doi, cu 25,89% voturi.

În circumscripţia uninominală nr. 50, la vest de Republica Moldova, scrutinul a fost câştigat de candidatul Blocului Electoral ACUM DA PAS, Galina Sajin, care a acumulat 6808 voturi. Aceasta este de profesie jurnalist. De aproape 15 ani este stabilită cu traiul în Italia.

Alegeri parlamentare noi au avut loc după ce deputaţii Andrei Năstase, Maia Sandu, Viorel Melnic şi Vladimir Plahotniuc şi-au depus mandatele.

RECOMANDĂRI