Cum verificaţi adresele secţiilor de vot deschise în circumscripţiile uninominale din ţară
Sursa foto:captură foto Vizualizari:

Cum verificaţi adresele secţiilor de vot deschise în circumscripţiile uninominale din ţară

Pentru a găsi mai uşor cea mai apropiată secţie de vot, unde veţi merge la alegeri, puteţi accesa pagina voteaza.md, apoi selectaţi circumscripţia uninominală unde aveţi înregistrat domiciliul şi obţineţi informaţii despre adresele concrete şi numărul secţiilor de vot din acele circumscripţii.

La aceste alegeri, cetăţenii îşi vor exercita dreptul la vot în 51 de circumscripţii uninominale, dintre care 48 deschise pe teritoriul Republicii Moldova şi trei în afara ţării.

Locuitorii municipiului Chişinău vor putea vota în 11 circumscripţii, care acoperă atât sectoarele capitalei, cât şi localităţile din suburbii. Municipiul Bălţi şi unitatea administrativ teritorială Găgăuzia au fost împărţite în câte două circumscripţii. Pentru regiunea transnistreană au fost stabilite alte două circumscripţii. 

Harta circumscripţiilor uninominale din ţară poate fi văzută aici. Iar datele despre toţi candidaţii înscrişi în circumscripţiile uninominale pot fi văzute pe cec.md.

Amintim că la alegerile parlamentare din acest an, cetăţenii votează pentru prima dată în baza sistemului mixt de vot. Astfel că mandatele de deputat se distribuie proporţional în baza numărului de voturi obţinute de fiecare partid sau bloc electoral (pentru partide pragul electoral este de 6%, pentru blocurile electorale - 8%). Iar pe circumscripţiile uninominale, candidatul sau candidata care are cel mai mare număr de voturi va obţine mandatul de deputat. 
Similare
RECOMANDĂRI