Ilan Şor şi Marina Tauber - favoriţii orheienilor la aceste alegeri. Cei doi foşti primari şi-au asigurat fotoliile în Parlament
Sursa foto:orhei.md Vizualizari:

Ilan Şor şi Marina Tauber - favoriţii orheienilor la aceste alegeri. Cei doi foşti primari şi-au asigurat fotoliile în Parlament

Printre cei 101 deputaţi din viitorul Parlament se vor regăsi Ilan Şor şi Marina Tauber. Aceştia şi-au asigurat fotoliile de deputaţi, câştigând detaşat, alegerile în cele două circumscripţii uninominale din Orhei.

Fostul edil al Orheiului şi condamnatul pentru furtul miliardului la 7 ani şi jumătate de închisoare Ilan Şor a câştigat mandatul de deputat pe circumscripţia nr. 18 din Orhei, cu aproximativ 60% din voturile alegătorilor. Valeriu Munteanu, candidatul din partea Blocului ACUM, a luat în această circumscripţie peste 20%.În circumscripţia din Orhei,  au fost prelucrate 100% din procesele verbale.

Un alt membru al Partidului Şor, Marina Tauber, fost primar de Jora de Mijloc şi persoană care figurează în Raportul Kroll 2, pentru furtul miliardului, la fel s-a bucurat de susţinerea celor din raionul Orhei. 

Pentru Marina Tauber, care a candidat pe circumscripţia uninominală nr. 19, comuna Ivancea, au votat aproximativ 43 de procente din alegători. După Tauber, cele mai multe voturi le-a acumulat democratul Tudor Golug, care este şi preledintele raionului Orhei.În această circumscripţie, au fost procesate aproximativ 89 de procente din procesele verbale.
RECOMANDĂRI