Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mobilizare la vot în ţările unde există reprezentanţe diplomatice ale Republicii Moldova

Unii basarabeni s-au trezit cu noaptea în cap doar pentru a ajunge la secţiile de votare. În mai multe oraşe oamenii au stat la cozi imense, pentru a-şi exercita dreptul la vot. Primii care au votat sunt cei stabiliţi în Japonia. Cum s-a desfăşurat procesul electoral în străinătate ne spune Svetlana Gore.

Cristian Cartofeanu, aflat în Japonia, este primul cetăţean al Republicii Moldova care a votat. Potrivit paginii de Facebook a Ambasadei Republicii Moldova la Tokio, tânărul este stagiar al programului “Vulcanus”. Şi cetăţenii care locuiesc în statele membre ale Uniunii Europene s-au trezit cu noaptea în cap doar pentru a ajunge la cea mai apropiată secţie de votare.
 
Radu Budan a spus că va petrece pe drum 7 ore doar pentru a-şi exercita dreptul la vot. În mesajul său postat pe youtube, acesta îşi exprimă speranţa că va reuşi să ajungă şi la urna de vot.
 
În mai multe oraşe europene oamenii au stat ore întregi la coadă pentru a vota. S-a întâmplat în Franfurt din Germania, Verona, Italia, Barking, Marea Britanie.
 
Ceva mai lejer a fost la la Paris, unde fiecare cetăţean a reuşit să-şi exercite dreptul la vot.
 
Pentru scrutinul parlamentar, peste hotarele ţării au fost deschise 125 de secţii de votare, mai multe decât la precedentele alegeri.
Similare
RECOMANDĂRI