Peste 350 de observatori ai Misiunii ODIHR, în secţiile de votare din ţară 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 350 de observatori ai Misiunii ODIHR, în secţiile de votare din ţară 

Peste 350 de observatori ai Misiunii ODIHR se află în secţiile de votare din Moldova pentru a monitoriza cum decurge procesul electoral, transmite IPN.

Matyas Eorsi, şeful Misiunii, a declarat pentru presă că Misiunea a venit în Republica Moldova pe 15 ianuarie, fiind vorba de o echipă din 28 de observatori pe termen lung, împărţiţi în 14 regiuni. „În total sunt 357 de observatori, care sunt astăzi în toată ţara. Considerăm că aceste alegeri sunt foarte importante, iar mâine situaţia va fi mai clară legată de cum s-au desfăşurat alegerile”, a mai spus Matyas Eorsi.

Potrivit lui, observatorii Misiunii vor monitoriza procesul în diferite secţii de vot, până la închiderea lor. De asemenea, vor monitoriza şi procesul de numărare a buletinelor de vot. Observatorii se vor strădui să acopere cât mai multe secţii.

Întrebat despre eventuale semnale din teritoriu cu privire la transportarea organizată a alegătorilor din stânga Nistrului, Matyas Eorsi a declarat că există informaţii din mai multe surse, dar este prea devreme pentru declaraţii sau concluzii. Potrivit lui, observatorii vor examina toate informaţiile din ziua alegerilor, iar pe parcursul zilei de luni vor veni cu detalii legate de sesizări şi dacă acestea au influenţat cumva sau nu rezultatul alegerilor.

Oficialul a mai spus că Misiunea a observat alegerile parlamentare şi prezidenţiale din Republica Moldova din momentul declarării Independenţei, iar faptul că anul acesta sunt mai mulţi observatori denotă interesul comunităţii internaţionale pentru alegerile din Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI