Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 8200 de poliţişti vor fi mobilizaţi în ziua alegerilor

Peste 8200 de poliţişti vor fi mobilizaţi duminică, în ziua alegerilor parlamentare, pentru a asigura ordinea publică. La fiecare secţie de votare vor fi câte doi poliţişti. Reprezentanţii Inspectoratului General de Poliţie spun că nu sunt informaţii că ar putea avea loc proteste în ziua scrutinului. Cei care vor sesiza anumite încălcări, sunt îndemnaţi să sune la 112 sau să se adreseze la cel mai apropiat post de poliţie.

În ziua alegerilor parlamentare peste 8200 de poliţişti vor asigura buna desfăşurare a scrutinului. Alţi angajaţi vor fi în rezervă pentru a interveni la necesitate.

Şi pentru că legislaţia permite agitaţia electorală şi în ziua scrutinului, oamenii legii se vor asigura că acest lucru se face legal.

Dacă va fi împiedicat accesul în secţia de votare, alegătorii sunt îndemnaţi să îşi apere drepturile.

Concurenţii electorali vor fi sancţionaţi şi în cazul în care vor organiza transportul pentru alegători la secţiile de votare.

Inspectoratul General al Poliţiei recomandă cetăţenilor să se comporte adecvat în timpul alegerilor, să evite consumul de alcool şi să nu se implice în conflicte, indiferent de preferinţele politice.
Similare
RECOMANDĂRI