Vasile Botnaru: Mă tem că justiţia nu va avea curajul să se pună în poară cu partidul de guvernământ
Sursa foto:avocatura.com Vizualizari:

Vasile Botnaru: Mă tem că justiţia nu va avea curajul să se pună în poară cu partidul de guvernământ

Jurnalistul Vasile Botnaru consideră că transportarea organizată a alegătorilor din stânga Nistrului la unele secţii de votare este o deducţie politică, nu una juridică. Potrivit lui, nu se ştie ce judecător s-ar apuca să demonstreze aceste fapte şi „să se pună în poară cu partidul de guvernmânt”, transmite IPN.

„Unde este instanţa la care poţi să mergi să transformi această evidenţă, aceste deducţii într-un proces? (...) Argumentul juridic constă în articolul care spune că nimeni n-are dreptul să forţeze alegătorul”, a declarat jurnalistul la emisiunea „În profunzime” de la ProTV Chişinău.

Vasile Botnaru mai spune că libera exprimare a votului ar putea fi considerată afectată dacă cineva mituieşte un alegător şi îi organizează transport până la secţie ca să nu mai cheltuiască bani. „Dacă aceste dovezi o instanţă le-ar examina şi le-ar transforma într-un rechizitoriu, atunci se poate de discutat. Dar situaţia e de aşa natură că mă tem că justiţia nu va avea curajul să se pună în poară cu partidul de guvernământ şi asta va rămâne o discuţie polit-tehnologică”, consideră Vasile Botnaru.

Jurnalistul crede că, „pentru a unge ochii”, vor fi cercetaţi unii oameni. „O să se facă nişte eforturi, o să mai dureze ceva ca, după asta, să iasă cu următoarea concluzie: că acele cazuri separate n-au influenţat tabloul general”, spune Vasile Botnaru.

Pe parcursul zilei alegrilor s-au înregistrat mai multe cazuri de transportare organizată a alegătorilor din stânga Nistrului la secţiile de votare.

RECOMANDĂRI