Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Campania Ambasadorii Succesului întră în vacanţă. Retrospectiva poveştilor eroilor pe care i-aţi cunoscut în seria de reportaje de la TVR MOLDOVA

Campania Ambasadorii Succesului întră în vacanţă, dar nu înainte de a face a scurtă retrospectivă a poveştilolor eroilor pe care i-aţi cunoscut în seria de reportaje

Lansată în februarie, Campania Ambasadorii Succesului a avut un singur scop. De a aduce în prim-plan basarabeni cu care ne putem mândri chiar dacă trăiesc şi muncesc în alte ţări.

ANATOL BAJORA, basarabean stabilit în China: „Salutare! Ma numesc Anatol Bajora, sunt din Republica Moldova şi sunt istoric în Shanghai”.

Un ambasador al succesului este profesorul basarabean Vlad Braşoveanu, un chirurg de numele căruia sunt legate premierele de transplantologie hepatică din Republica Moldova.

VLAD BRAŞOVEANU, şeful Secţiei de Transplant Hepatic, Institutului Clinic Fundeni, Bucureşti. „Satisfacţia mea supremă este când ajung în locul de unde am plecat, unde am învăţat ABC-ul în chirurgie, am prieteni acolo, colaborez foarte bine”.

Şi Veceslav Olaru poate fi considerat un ambasador al succesului după ce i-a uimit până şi pe francezi cu talentul său de a face coniac chiar în localitatea de origine.

VECESLAV OLARU, oenolog, Franţa: „Am acumulat ceva bagaje care astăzi îmi permit să lucrez, să activez în Franţa, în Cognac, fără nicio intimidare, faţă de francezi, faţă de oenologii lor”.

Campania Ambasadorii Succesului v-a prezentat ce înseamnă succesul şi în sport. Basarabeanca Elena Iabanji s-a apucat de atletism după ce a aflat că are cancer. A învins boala, iar medaliile au venit una după alta.

ELENA IABANJI, basarabeancă stabilită în Portugalia: „Eu dacă mă antrenez de dimineaţă, eu sunt plină de energie toată ziua”.

Am descoperit şi povestea copleşitoare de viaţă a scriitoarei Lilia Bicec, stabilită în Italia de peste două decenii. Prin cărţile sale, ea a devenit un ambasador al femeilor basarabence care au trecut prin drama migraţiei.

LILIA BICEC, basarabeancă stabilită în Italia: „Migraţia care s-a produs în Republica Moldova a plecat de la noi, de la femei, iar ea a lovit tot în noi, a lovit în copiii noştri. S-au produs divorţurile, s-a produs ruptura între mame şi copii”.

Fie că au migrat din cauza sărăciei de acasă sau pur şi simplu, pentru că şi-au dorit să facă performanţă peste hotare, oriunde au mers, mulţi basarabeni au demonstrat că omul sfinţeşte locul. Chiar dacă şi-au îndeplinit un vis, iar viaţa le este îndestulătoare, tot le lipseşte câte ceva din ceea ce înseamnă acasă.

BORIS CREMENE, actor şi regizor, Portugalia: „Unicul lucru de care îmi este dor este să calc iarba din ograda în care m-am născut, să mă plimb pe uliţele satului, să văd şcoala în care am învăţat”.

RODICA GHERASIM, şef, Asociaţia Mioriţa, Portugalia-Elveţia:„Sunt ochii mării frumoşi, dar mergem după apă la izvor. Aşa şi noi – ne scăldăm picioarele în Atlantic, dar mergem să luăm apă de acasă, de la izvoarele din Carpaţi”.

n cele 36 de ediţii ale campaniei am vrut să vă arătăm că oricine are curaj şi îşi urmează visul, munceşte cu pasiune şi nu-şi uită rădăcinile este, pentru noi, un Ambasador al Succesului.
Similare
RECOMANDĂRI