Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ştefan Petrache, unul dintre artiştii care au slăvit limba română: Maestrul reuşea să farmece publicul din primele clipe ale apariţiei sale în scenă

Artistul emerit Ştefan Petrache, un om de o inteligenţă şi de o cultură rară, a promovat, prin cântec, limba română, împreună cu alţi artişti ai renaşterii naţionale. Maestrul, cu o voce inconfundabilă, reuşea să farmece publicul din primele clipe ale apariţiei în scenă. Urmăriţi, în reportajul ce urmează, amintiri din acele vremuri ale maestrului nepereche al neamului romanesc.

Creaţia lirică eminesciană, combinată cu timbrul puternic, profund al artistului Ştefan Petrache şi cu talentul lui excepţional, au dat naştere unor capodopere eterne, înălţătoare.

Admiraţia pe care o are maestrul faţă de Grigore Vieru, poetul limbii române, al mamei şi al eternităţi, este una de o profunzime aparte.

Ştefan Petrache a susţinut concerte împreună cu artiştii renaşterii naţionale - Ion şi Doina Aledea-Teodorovici. Au promovat, împreună, limba română în timpuri care, spune maestrul, au fost mai grele, dar mai frumoase.

"Simţeai că nu pluteşti pe valul apei, simţeai că mergi pe picioarele tale şi pe pământul tău", susţine artistul. Cariera lui, însă, a început alături de Mihai Dolgan, în formaţia "Noroc", iar acele concerte excepţionale nu vor fi uitate niciodată.

Acum ziua de 31 august este o sărbătoare tristă. Asta pentru că e dureros să vezi atâta indiferenţă din partea unor oameni faţă de valorile lingvistice pentru care au luptat oamenii de cultură acum 30 de ani.
Similare
RECOMANDĂRI