Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Campania TVR MOLDOVA „Cartea care ne uneşte - din Basarabia, cu drag!” a fost inaugurată la Bucureşti. Editurile din Republica Moldova au donat sute de cărţi

Campania "Cartea care ne uneşte – Din Basarabia, cu drag!", lansată de TVR MOLDOVA, a fost inaugurată la Biblioteca Centrală Universitara "Carol I" din Bucureşti. Pe parcursul acţiunii au fost adunate sute de cărţi, din diferite domenii, donate de editurile din Republica Moldova.

Amenajarea standurilor permanente de carte în cele mai prestigioase instituţii de cultură din România va facilita conexiunea directă a cititorilor cu Republica Moldova.

Acest demers de popularizare a lucrărilor autorilor basarabeni în spaţiul cultural românesc este deosebit de important pentru întărirea relaţiilor între cele două maluri ale Prutului
 
„Donaţia constă dintr-un număr de 84 de titluri, însumînd 163 de volume majoritatea fiind cărţi scrise de autori basarabeni cu informaţii din domenii variate: medicină, istorie, geografie, literatură, critică şi istorie literară, muzică”, a declarat VIOLETA MORARU, Şef Serviciu, BCU "Carol I" Bucureşti.
 
„Este un gest de recunoştinţă al autorilor de la Chişinău şi al editurilor şi, de fapt, al tuturor românilor de acolo pentru tot ceea ce a însemnat România în toţi aceşti ani de independenţă a Republicii Moldova”, a spus IULIANA GOREA COSTIN, ambasador
 
Un alt stand permanent de carte a fost inaugurat şi la Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Sediul Central "Mihail Sadoveanu".

Acestei campanii s-au alăturat numeroase edituri basarabene precum Cartier, Litera, Ştiinţa, Prut Internaţional, Lexon, ARC, dar şi scriitorul Nicolae Dabija.
 
Similare
RECOMANDĂRI