Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Editura Lexon va dona 25 de titluri de carte în cadrul campaniei iniţiată de TVR MOLDOVA, „Cartea care ne uneşte – din Basarabia, cu drag”

Campania lansată de TVR MOLDOVA, „Cartea care ne uneşte – din Basarabia, cu drag”, atrage tot mai mulţi iubitori de cultură. Încă 25 de titluri de carte au fost înscrise pe lista de donaţie. Ele vin din partea Editurii Lexon, cea care a tipărit sute de lucrări de specialitate, istorie, ghiduri turistice şi cărţi pentru copii. Toate cărţile vor fi donate Bibliotecii Metropolitane „Mihail Sadoveanu" din Bucureşti şi Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.

Editura Lexon va contribui la îmbogăţirea patrimoniului cultural românesc cu lucrări recente, ce au văzut lumina tiparului în ultimii doi ani. Una dintre cărţi este dedicată Centenarului Unirii şi oamenilor care simt şi iubesc româneşte.

Pe lista donaţiilor au fost incluse şi lucrări istorice despre chinurile prin care au trecut basarabenii în perioada deportărilor sovietice.

Pe rafturile celor două biblioteci din Bucureşti vor ajunge şi monografii ale satelor din Republica Moldova. Şi volumul  "Ţinutul Hotin – în surse statistice ruseşti din prima jumătate a secolului al XIX-lea" este la loc de cinste pe lista cărţilor ce vor fi puse la dispoziţia cititorilor.

Editura Lexon va dona şi o carte dedicată pictorului de icoane Irineu Protcenco. Operele artistului împodobesc şi astăzi multe schituri şi biserici din România şi Republica Moldova.

Eduard Potîngă susţine că datorită campaniei TVR MOLDOVA, "Cartea care ne uneşte – din Basarabia, cu drag", cititorii din România vor fi şi mai aproape de inimile basarabenilor.

Standurile permanente de carte vor fi inaugurate pe întâi decembrie, de Ziua Naţională a României, la Biblioteca Metropolitană "Mihail Sadoveanu" din Bucureşti şi pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naţionale, la Biblioteca Centrală Universitară "Carol I".
Similare
RECOMANDĂRI