Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A fost lansat Muzeul Virtual al Unirii

S-a deschis Muzeul Virtual al Unirii. Cu un simplu click, puteţi vedea ziare de acum o sută de ani, fotografii, scrisori, sau obiecte personale ale celor care au participat la Marea Unire.

Cu un simplu click pe telefonul mobil la adresa www.mvu.ro, pasionaţii de istorie pot descoperi cine sunt cei care făceau parte din Sfatul Ţării, când Basarabia s-a unit cu Regatul României, în 1918. Sau cu ce stilou a semnat actul unirii Pan Halipa.

Muzeul Virtual al Unirii cuprinde, ca într-o expoziţie adevărată, timbre, tablouri, medalii sau hărţi ce conturează istoriile unirii cu România a Basarabiei, a Bucovinei, a Transilvaniei, a Banatului, Crişanei şi Maramureşului.

Sunt expuse şi colecţii private, precum arhiva Eugeniei Cadariu Bormioli, strănepoata fruntaşului ardelean Ştefan Cicio-Pop, o valoroasă bază de date, disponibilă online. În plus, vizitarea muzeului virtual al unirii este gratuită.

Muzeul Virtual al Unirii este un proiect finanţat de Ministerul Culturii prin programul Centenar şi e coordonat de Muzeul Naţional de Istorie a României.

RECOMANDĂRI