Adrian Balica, un unionist din R. Moldova, a primit titlul de Ambasador al Unirii
Sursa foto:infoprut.ro Vizualizari:

Adrian Balica, un unionist din R. Moldova, a primit titlul de Ambasador al Unirii

Adrian Balica la ai săi 74 de ani luptă cot la cot alături de tineri pentru Unire. În 2018, unionistul a participat la Marşul Centenar, pe o distanţă de peste 1000 de km. Pe tot traseul a purtat în mână tricolorul comunei Grătieşti, localitate semnatară a Declaraţiei de Unire. Pentru implicare, dedicaţie, curaj şi exemplu, Adrian Balica a primit certificatul de Ambasador al Unirii.

Marşul Centenar nu este prima acţiune unionistă la care Adrian Balica participă. În 2015, Adrian Balica a luat parte la Marşul lui Ştefan cel Mare, care a pornit de la Chişinău până la Bucureşti. De-a lungul anului Centenar, unionistul a luat parte la toate acţiunile organizate de mişcarea unionistă: Marea Adunare Centenară din 25 martie de la Chişinău, Marşul Unirii de pe 1 decembrie de la Alba Iulia, scrie infoprut.ro.

Certificatul de Ambasador al Unirii a fost înmânat decanului de vârstă al Marşului Centenar de către organizatorul evenimentului desfăşurat pe distanţa Alba Iulia-Chişinău, Nicolae Capcelea.

„Dintre toate diplomele, menţiunile şi titlurile care mi-au fost acordate de-a lungul vieţii mele, acest certificat de Ambasador al Unirii este unul onorific şi pe care l-am primit cu cel mai mare drag. Am parcurs 1000 de km în cadrul Marşului Centenar şi acum sunt gata să mai particip la alt Marş, tot atât de lung, doar să se înfăptuiască Unirea”, a declarat Adrian Balica.

RECOMANDĂRI