Bookfest Chişinău, ediţie specială în Anul Centenarului Marii Uniri
Vizualizari:

Bookfest Chişinău, ediţie specială în Anul Centenarului Marii Uniri

Salonul de Carte Bookfest trece Prutul pentru a treia oară. Ediţia din anul acesta va avea loc în perioada 29 august-2 septembrie, la Moldexpo şi va reuni cele mai importante edituri din România şi Republica Moldova, în 60 de standuri individuale, cu o ofertă de peste 50.000 de volume.

Ediţiile anterioare au demonstrat un fapt îmbucurător şi anume că dincolo de Prut cartea românească cuvântă şi este dorită de cititorii de toate vârstele. Multe sunt argumentele ce vin  în sprijinul continuităţii şi permanentizării Bookfest-ului la Chişinău, însă cel mai elocvent argument este mesajul pe care îl transmite cartea românească, care cu siguranţă va contura perspectiva unui început de nou Centenar pentru români şi România”, a spus şi Nicolae Brînzea, director adjunct al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni.

Organizatorii Salonului de Carte anunţă că programul integral al evenimentelor din cadrul ediţiei Bookfest Chişinău 2018 va fi disponibil în curând pe www.bookfest.ro, dar şi pe pagina oficială de Facebook a Salonului Internaţional de Carte Bookfest.

Intrarea va fi liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât şi la toate evenimentele programate pe durata acestuia, scrie Infoprut.

Ministerul Culturii, Educaţiei şi Cercetării al Republicii Moldova, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Institutul Cultural Român, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova şi Asociaţia Editorilor din România sunt instituţiile care organizează anul acesta Salonul de Carte Bookfest Chişinău.

RECOMANDĂRI