Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Bustul Regelui Ferdinand I, din oraşul Rezina, a fost restaurat

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, în oraşul Rezina a fost prezentat bustul restaurat al Regelui Ferdinand I. Evenimentul, care a adunat zeci de oameni, a început cu intonarea Imnului de Stat al Republicii Moldova şi a Imnului Deşteaptă-te Române.

Bustul, care a fost distrus în perioada ocupării sovietice a Basarabiei, a fost restaurat pe parcursul anului 2017. Inaugurarea monumentului a adunat foarte mulţi oameni care pun preţ pe valorile româneşti.
 
Monumentul Regelui Ferdinand I a fost sfinţit de un sobor de preoţi din Republica Moldova şi România. Oamenii au depus flori la bustul proaspăt restaurat, iar militarii au tras câteva salve, în onoarea Regelui Unirii. 
 
Tinerii din Rezina spun că asemenea evenimente le oferă posibilitatea să-şi cunoască mai bine trecutul.
 
Tot cu ocazia Centenarului Unirii, în localitatea Lipceni, Rezina, a fost inaugurat mausoleul Ostaşilor Armatei Române, căzuţi în Primul Război Mondial.
 
Pe viitor, zona unde a fost instalat bustul Regelui Unirii, va purta numele - Scuarul Regelui Ferdinand I. Restaurarea celor două monumente a fost posibilă cu sprijinul Casei Regale a României, Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România şi Administraţiei Locale din Rezina.
RECOMANDĂRI