Caravana Centenarului Filmului Românesc s-a încheiat cu "O vară de neuitat", de Lucian Pintilie
Sursa foto:Facebook Vizualizari:

Caravana Centenarului Filmului Românesc s-a încheiat cu "O vară de neuitat", de Lucian Pintilie

Caravana Centenarului Filmului Românesc a ajuns la final. În ultima seară, vasluienii au avut ocazia să urmărească filmul "O vară de neuitat", regizat de Lucian Pintilie.

"Cu siguranţă ne vom mai întâlni şi cu alte ocazii, pentru că filmul românesc trebuie să ajungă în săli, să fie văzut, să fie comentat şi, de ce nu, aplaudat, pentru că aceasta este cea mai mare satisfacţie pentru un creator de frumos. Mulţumim Primăriei Vaslui că ne-a invitat, mulţumesc încă o data domnului primar pentru faptul că a crezut în acest proiect. Iată că Centenarul Filmului Românesc, un proiect care s-a născut la Iaşi, a străbătut ţara în diferite zone, s-a oprit şi la Vaslui. Am început duminică cu un film foarte frumos 'Felix şi Otilia', am continuat cu 'California dreamin' (nesfârşit), al lui Cristian Nemescu, aseară am avut marea onoare şi privilegiul să-l avem alături de noi acasă la el, pe Corneliu Porumboiu. Am văzut filmul său de debut în lungmetraj şi ce m-a bucurat a fost că am văzut foarte mulţi tineri în sală şi că s-a râs la un film românesc şi am profitat de umorul fin ce-l caracterizează pe Corneliu Porumboiu", a declarat managerul de proiect, Andrei Giurgia.

Criticul de film Irina Margareta Nistor, ambasador în cadrul Centenarului Filmului Românesc, a mulţumit publicului şi a declarat că s-a simţit foarte bine la Vaslui, unde a spus că îşi doreşte să revină.

"Dacă la filme, în general, mă deranjează să fie un final deschis, în cazul dat, toată aventura aceasta a noastră sper să aibă un final deschis şi să revenim la Vaslui cu filme româneşti, pentru că sunt convinsă că abia v-am deschis apetitul", a spus Irina Margareta Nistor.

Caravana producţiilor cinematografice româneşti România - Republica Moldova - Cernăuţi, desfăşurată sub numele "Centenarul Filmului Românesc - 100 de ani, 100 de filme, 100 de oraşe", a fost lansată în luna februarie, la Iaşi. Proiectul a fost iniţiat de Asociaţia ARTIS din Iaşi şi Asociaţia Obştească MIA din Chişinău, manifestarea fiind derulată în colaborare cu Asociaţia Studenţilor Jurnalişti din Iaşi, AGERPRES fiind coorganizator. 
RECOMANDĂRI