Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Constantin Codreanu cere restaurarea clădirii Sfatului Ţării de la Chişinău

O clădire încărcată de istorie însă uitată de autorităţi. Vorbim despre actualul sediu al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, care a găzduit Sfatul Ţării. Pentru că edificiul este deteriorat, se cere restaurarea acestuia în regim de urgenţă. Solicitarea vine din partea deputatului român Constantin Codreanu şi este adresată Guvernului României şi autorităţilor din Republica Moldova.

Alarmat de situaţia creată, deputatul român Constantin Codreanu a adresat un mesaj şefului cabinetului de la Bucureşti şi celor trei miniştri de resort.

În cele peste 700 de zile de activitate, primul organ legislativ al Basarabiei şi-a ţinut lucrările în clădirea unui fost liceu. Autorul construcţiei este inginerul Koşelev, după proiectul arhitectului Vladimir Ţâganco.
 
În clădire a activat Ministerul Învăţământului, Gimnaziul nr. 3 pentru băieţi, Spitalul Militar, o secţie a Facultăţii de Agronomie de la Universitatea din Iaşi sau Institutul Agricol din Chişinău. În prezent, este blocul principal al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.
 
RECOMANDĂRI