Deputaţii care au semnat pentru independenţa Republicii Moldova cer ReUnirea cu România
Sursa foto:Epoch Times Romania Vizualizari:

Deputaţii care au semnat pentru independenţa Republicii Moldova cer ReUnirea cu România

Deputatul în Primul Parlament Vasile Nedelciuc a anunţat că peste 80 de semnatari ai declaraţiei de Independenţei au semnat pentru Unirea cu România, iar numărul lor ar putea să crească.

Semnatarii Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova militează pentru Reunirea cu România. Peste 80 de semnatari ai Declaraţiei de Independenţă au semnat pentru Unirea cu România, iar numărul lor ar putea să crească, a declarat Vasile Nedelciuc, unul dintre deputaţii din primul Parlament al Republicii Moldova. El a subliniat că, în temeiul Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova de a-şi alege liber viitorul, deputaţii primului Parlament  susţin declaraţiile de Unire semnate de peste 100 de localităţi din R. Moldova, notează radiochisinau.md.

„Ne exprimăm susţinere şi solidaritatea cu opţiunea firească a localităţilor din republica Moldova, în continuă creştere, care au adoptat declaraţiile locale de unire cu România şi care exprimă năzuinţa legitimă a celor care îşi doresc un viitor european acasă, de a trăi într-un stat puternic şi unitar şi reprezintă unica şansă de a opri exodul generaţiei tinere în afara ţării.”, spune Vasile Nedelciuc.  

În declaraţie se atenţionează faptul că Republica Moldova nu îşi poate controla în prezent o parte a teritoriului său, nu îşi poate asigura securitate şi despre pericolul care vine dinspre Federaţia Rusă în acest context. De asemenea, deputaţii primului Parlament şi-au exprima dezamăgirea faţă de clasa politică actuală şi îngrijorarea faţă de declaraţiile care vin dinspre instituţia prezidenţială care ar instiga la învrăjbirea dintre minorităţile naţionale şi majoritatea românească a populaţiei.

Deputaţii primului Parlament au cerut actualilor parlamentari să se întrunească într-o şedinţă solemnă pe 27 martie, precum şi organizarea unei şedinţe comune a Legislativelor de la Bucureşti şi Chişinău la care să fie stabilită o foaie de parcurs pentru unirea celor două state româneşti. 

RECOMANDĂRI