Gala 100 pentru Centenar la Bruxelles. 10 români de succes vor primi distincţii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Gala 100 pentru Centenar la Bruxelles. 10 români de succes vor primi distincţii

10 români de succes, adevărate modele de conduită şi implicare în păstrarea şi promovarea identităţi româneşti peste hotare, din 10 ţări cu comunităţi semnificative de români, vor primi distincţii simbolice din partea Guvernului României. Decernarea va avea loc în cadrul Galei „100 pentru Centenar”, organizată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Lansarea proiectului are loc astăzi, 16 mai, la Hôtel de Ville – Grand-Place de Bruxelles, în Belgia, în prezenţa ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a membrilor misiunii diplomatice a României de la Bruxelles, a reprezentanţilor mediului asociativ românesc din teritoriu, a mass-media în limba română, a autorităţilor locale, precum şi a tuturor românilor interesaţi să participe la activitate.

Evenimentul este primul din seria celor aflate pe agenda ministerului, urmând a avea loc şi în : Statele Unite ale Americii (Washington), Portugalia (Lisabona), Franţa (Paris), Italia (Roma), Spania (Madrid), Grecia (Atena), Germania (Berlin), Marea Britanie (Londra) şi Israel (Ierusalim).

Ministrul Natalia-Elena Intotero va lua parte şi la Ziua Costumului Popular Românesc marcată în acest an într-un mod cu totul deosebit. Primăria Bruxelles-ului a dispus ca celebra statuetă Manneken Pis, una dintre atracţiile turistice ale Capitalei Belgiei, să fie îmbrăcată în căluşar - costum naţional românesc.

RECOMANDĂRI