Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

L. Orban: Avem o istorie comună şi România ar trebui să fie mult mai atentă cu Republica Moldova

Centenarul Marii Uniri creează noi poduri spirituale peste Prut. O delegaţie a Partidului Naţional Liberal din România a venit la Chişinău pentru mai multe întrevederi cu reprezentanţi ai partidelor politice şi ai societăţii civile din Republica Moldova.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că limba, istoria şi cultura comună ar trebui să determine cele două state să-şi unească eforturile în proiectele ce ar aduce bunăstare cetăţenilor de pe ambele maluri ale Prutului.
 
Reprezentanţii societăţii civile spun că Centenarul Marii Uniri este marcat mai mult de organizaţiile culturale, decât de clasa politică.

Analiştii politici cred că şedinţa solemnă de mâine a Parlamentului de la Bucureşti, la care vor participa şi reprezentanţi de la Chişinău, ar trebui să fie, într-o formă ideală, o şedinţă comună a parlamentelor.

Delegaţia PNL România a avut întrevederi şi cu reprezentanţi ai partidelor politice din Republica Moldova. Au fost cei de la Partidul Acţiune şi Solidaritate, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Liberal Democrat din Moldova. Mâine, la Chişinău, vor marca împreună Centenarul Marii Uniri.

Vizita membrilor PNL se va încheia cu un eveniment cultural.
RECOMANDĂRI