UPDATE. Participanţii la Marşul Centenar, blocaţi pe podul de la Prut. Au fost respinşi repetat de autorităţile Republicii Moldova
Sursa foto:Facebook: George Simion Vizualizari:

UPDATE. Participanţii la Marşul Centenar, blocaţi pe podul de la Prut. Au fost respinşi repetat de autorităţile Republicii Moldova

Unioniştilor care participă la Marşul Centenar le-a fost interzisă trecerea pe jos peste frontiera Republicii Moldova. Stau acum pe podul de la Prut, în aşteptarea unei decizii pozitive din partea autorităţilor.

"Vor să ne separe la vamă: un grup din Republica Moldova, unul din România. Nu! Noi suntem aceiaşi!" a scris pe o reţea de socializare George Simion.

9.30 Unioniştii care participă la Marşul Centenar şi care au pornit pe jos de la Alba Iulia spre Chişinău nu au fost lăsaţi să treacă aseară Vama Sculeni. Aşa că s-au văzut nevoiţi să întindă corturile şi să înnopteze la Vama Albiţa.

Unioniştii spun că nu renunţă şi că vor mai încerca astăzi să treacă totuşi frontiera ca să-şi poată continua marşul spre Chişinău, a declarat pentru TVR MOLDOVA George Simion, preşedintele Acţiunii 2012.

Amintim că duminică, autorităţile române şi-au dat acordul pentru ca unioniştii să traverseze frontiera, în timp ce Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova nu a permis Marşului Centenar să treacă frontiera pe jos. 

Marşul Centenarului a pornit din Alba Iulia pe 1 iulie, iar pe 1 septembrie urmează să ajungă la Chişinău, unde va avea loc o manifestaţie stradală de amploare pentru Unire. 

Ultima etapă a Marşului Centenarului va avea traseul Iaşi – Ungheni – Călăraşi – Sadova – Lozova – Căpriana – Străşeni – Chişinău.

RECOMANDĂRI