Raionul Cimişlia, încă un pas spre Reunire
Sursa foto:Raionul Cimişlia Vizualizari:

Raionul Cimişlia, încă un pas spre Reunire

Consiliul raional Cimişlia a adoptat vineri o decizie prin care recunoaşte valabilitatea Actului Unirii din 27 martie 1918 a Basarabiei cu România. Totodată, autorităţile locale recomandă tuturor localităţilor din componenţa raionului să deruleze acţiuni pentru a marca Centenarul Unirii.

Necătând la intimidări, autorităţile publice locale continuă să adopte decizii privind Centenarul Unirii şi atitudinea faţă de Actul Unirii din 27 martie 1918. La 22 iunie, în ajunul Zilei când în anul 1990 s-a votat Declaraţia de Suveranitate, Consiliul raional Cimişlia a adoptat o decizie prin care se recunoaşte valabilitatea Actului Unirii din 27 martie 1918 a Republicii Democrate Moldoveneşti cu România şi se recomandă tuturor localităţilor din componenţa raionului Cimişlia să petreacă toate măsurile cultural-educative sub genericul Centenarul Unirii. Aplaudăm consilierii din Cimişlia! Fraţilor, reprezentanţi ai localităţilor, depăşiţi timiditatea şi sărbătoriţi Evenimentul de maximă valoare în istoria noastră!”, a scris pe Facebook primarul de Cimişlia, Gheorghe Răileanu.

În luna februarie, Cimişlia a fost primul oraş reşedinţă de raion care a adoptat o Declaraţie de Unire cu România şi a declarat anul 2018 drept an al Centenarului, anunţă Infoprut.

RECOMANDĂRI