SUA: Florida - al zecelea stat american care emite o proclamaţie cu ocazia Centenarului Marii Uniri
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

SUA: Florida - al zecelea stat american care emite o proclamaţie cu ocazia Centenarului Marii Uniri

Guvernatorul statului Florida, Rick Scott, a emis o proclamaţie de felicitare a României, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, anunţă într-un comunicat reprezentanţa diplomatică românească la Washington, precizând că acesta este cel de-al zecelea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamaţie specială.

În document este menţionată "prietenia adâncă şi de lungă durată" dintre România şi Statele Unite ale Americii, "construită în jurul aceloraşi valori democratice, legături istorice, şi a angajamentului comun pe calea asigurării securităţii transatlantice şi a prosperităţii reciproce", notează AGERPRES.

"Legăturile dintre Florida şi România sunt din ce în ce mai diverse datorită extinderii comerţului bilateral, a programelor educaţionale şi a apariţiei unei comunităţi deschise de tineri americani şi români care se angajează liber în inovaţie şi antreprenoriat", se arată de asemenea în textul proclamaţiei semnate de guvernatorul Rick Scott.
Aprecierile noastre pentru statul Florida sunt cu atât mai mari cu cât în acest stat se află una dintre cele mai noi şi mai importante comunităţi româneşti, care contribuie activ şi substanţial la strângerea legăturilor dintre România şi Statele Unite ale Americii", a declarat ambasadorul George Cristian Maior, potrivit comunicatului menţionat care precizează că emiterea proclamaţiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu al Ambasadei României la Washington de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918.

Conform informaţiilor de context furnizate de comunicatul ambasadei, comunitatea româno-americană din statul Florida este una din cele mai numeroase comunităţi româneşti stabilite pe teritoriul SUA, ceea ce a condus la înfiinţarea mai multor instituţii, asociaţii şi organizaţii.

"România este reprezentată în Florida prin Consulatul General Onorific al României în Southwest Florida, urmând ca în cursul acestui an să fie inaugurat şi un Consulat General de carieră, al treilea pe teritoriul SUA", relevă ambasada.

Produsul Intern Brut al Floridei situează economia statului pe locul patru în topul economiilor statelor americane. Florida s-a alăturat Statelor Unite ale Americii în 1845, devenind al 27-lea stat american, mai arată comunicatul ambasadei României la Washington. 
RECOMANDĂRI