Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Târgul Internaţional Gaudeamus se pregăteşte pentru deschidere. Tema centrală a acestei ediţii – Centenar România

Ne pregătim de Gaudeamus, o ediţie aniversară - a 25-a. Târgul de carte începe săptămâna viitoare, la Romexpo, în Bucureşti.

Gaudeamus ţine de miercuri, 14 noiembrie, până duminică.

Editurile vin cu noutăţi, vedete şi reduceri.

Ediţia marchează Centenarul Marii Uniri şi 90 de ani de la prima transmisie a Radioului public.

Punctul central va fi standul România Centenar, cu 600 de volume dedicate acestui moment istoric, şi 50 de evenimente: lansări, dezbateri, proiecţii de film.

Preşedintele de onoare al ediţiei este academicianul Ioan Aurel Pop.

Târgul se desfăşoară anual, în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp, oferta a peste 300 de edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării, biblioteci.

"Este cel mai mare târg de carte organizat de o instituţie de media publică în lume şi, după cifrele pe care le ştim, cam este cel mai mare târg de carte din sud-estul Europei. Gaudeamus, ediţia naţională, este momentul de maximă amploare al unei acţiuni care se desfăşoară pe parcursul anului. În acest an, noi am avut ediţii locale la Craiova, la Oradea, la Timişoara, la Cluj, la Braşov am revenit", a subliniat Georgică Severin, preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune.

RECOMANDĂRI