Un ceas de lux destinat Centenarului românesc, produs în 1918 exemplare. În designul acestuia se regăseşte tricolorul şi hora
Sursa foto:mini-blog.ro Vizualizari:

Un ceas de lux destinat Centenarului românesc, produs în 1918 exemplare. În designul acestuia se regăseşte tricolorul şi hora

Un ceas de lux, în ediţie limitată, dedicat oraşului Alba Iulia şi aniversării a 100 de ani de la Marea Unire a fost lansat de către un brand elveţian. Ceasul, produs în 1918 exemplare, omagiază aniversarea a o sută de ani de la Marea Unire.

În cutia ceasului, concepută special, fiecare cumpărător va primi o medalie din lemn manufacturată de tinerii artişti români de la atelierul de creaţie Şezi din Hăpria, care preia motivul horei reprezentat pe cadran.Potrivit prezentării, cadranele ”pun în evidenţă tradiţiile româneşti prin cercurile lor armonioase, inspirate din dânsul popular românesc, horă”.

Hora este reprodusă pe fondul secundarului periferic, unde sunt simbolizaţi nouă dansatori care se ţin de mână şi formează astfel un cerc. Fiecare om reprezintă una din cele nouă regiuni ale României, dansând împreună aşa cum au făcut-o pentru prima oară la 1918.

Culorile steagului României, roşu, galben şi albastru, sunt înserate în mod elegant în partea de jos a cadranului. Pentru a sublinia simbolul horei, la cadranul rotund al orelor şi cel al secundelor s-a adăugat o fereastră rotundă pentru data, o particularitate a acestei ediţii limitate.

Designul faţetat al cadranului orelor aminteşte de „Coloana Infinitului” creată de sculptorul Constantin Brâncuşi, scrie mini-blog.ro.

RECOMANDĂRI