Unioniştii anunţă evenimente inedite dedicate Centenarului Marii Uniri
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Unioniştii anunţă evenimente inedite dedicate Centenarului Marii Uniri

Marş unionist de la Cimitirul Eroilor Români din Chişinău, miting şi Horă a Unirii la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Este programul evenimentelor organizate de unionişti cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Asociaţiei “UNIREA-ODIP”, Vlad Bileţchi, a declarat că sâmbătă, 1 decembrie, unioniştii vor depune, la ora 10:00, flori la Cimitirul Eroilor Români de pe bulevardul Decebal nr. 17. Ulterior, aceştia vor merge în marş la Monumentul Deportaţilor de la Gara din Chişinău, unde vor ţine un minut de reculegere în memoria victimelor deportărilor. Marşul va continua până la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi va culmina cu un miting dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Manifestaţia se va încheia cu o Horă a Unirii.

“De Centenarul Marii Uniri să demonstrăm tuturor că Republica Moldova vrea Unirea! Este foarte important să fim mulţi şi să fim în unison cu manifestaţia care va avea loc la Alba Iulia. Să continuăm împreună eforturile înaintaşilor noştri. Unirea e aproape!”, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele Asociaţiei “UNIREA-ODIP”.

La eveniment şi-au anunţat prezenţa şi mai multe partide unioniste din Republica Moldova. În acelaşi timp, unioniştii fac apel la toată lumea de bună-credinţă să se alăture evenimentului.

“Suntem români şi vrem Unirea! Acest lucru nu ni-l poate interzice nimeni! Fiţi alături de noi în această zi importantă!”, a declarat Pavel Vintilă, prim-vicepreşedintele Asociaţiei “Noua Dreaptă.

“De Centenarul Marii Uniri, aducem un omagiu eroilor care au luptat pentru reîntregirea neamului românesc. Doar respectând trecutul, putem privi în viitor spre România Mare”, a declarat Veaceslav Verlan, membru am Comitetului pentru Salvarea Complexului Memorial Cimitirul Eroilor.

Sâmbătă, 1 decembrie, se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918.
RECOMANDĂRI