Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Juriul Festivalului „CERBUL DE AUR” 2018

Câştigătorii ediţiei aniversare ”Cerbul de Aur 2018” vor fi desemnaţi de un juriu internaţional, format din artişti din toată Europa. Marele trofeu al festivalului este în valoare de 25 de mii de euro, la această ediţie aniversară fiind puse în joc şi alte 8 premii.

Câştigător al unui premiu Emmy pentru cea mai bună compoziţie originală, Edvin Marton a cucerit audienţa internaţională după colaborarea sa excepţională cu patinatorul rus Evgeni Pluşcenko şi după câştigarea concursului Eurovision în anul 2008, alături de Dima Bilan. Cu ocazia recitalului pe care îl va susţine la Cerbul de Aur, Marton va cânta piese ce l-au făcut celebru şi, în premieră mondială, o piesă de pe noul său album. Noutatea muzicală va fi interpretată la o vioară Stradivarius, fabricată în anul 1699 şi evaluată la 7 milioane de dolari.

De-a lungul unei cariere care se întinde pe mai bine de şase decenii, Gigliola Cinquetti este primul artist italian distins cu trofeul Eurovision Song Contest, în anul 1964. Originară din Verona, Gigliola Cinquetti a cântat în opt limbi, piesele ei fiind distribuite în peste 120 de ţări. Cel mai recent album, “20.12” a fost lansat în 2015.

Reprezentanta Ciprului la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest şi ocupanta locului secund în concursul din Lisabona se alătură juriului Festivalului Cerbul de Aur 2018. Interpretă pop, actriţă, dansatoare şi fashion designer, Eleni Foureira a început să cânte la vârsta de 8 ani. Din 2009, artista de origine albaneză a urmat o carieră solo, perioadă în care a lansat patru albume de studio, a colaborat cu staruri precum J Balvin, Dan Bălan, Vassy, AfroB sau Faydee şi a participat la mai multe show-uri tv.

Al patrulea membru al juriului vine din Republica Moldova: Arsenie Todiraş – Arsenium, cum îl ştiu fanii –, un artist, compozitor şi producator muzical cu o carieră impresionantă. Fost membru al trupei O-Zone, Arsenium a urmat o carieră solo începând din 2005, lansând, în mai multe ţări din Europa şi Asia, piesele „Love Me …Love me„, „Rumadai„

Primul artist din România care a câştigat Marele Trofeu al Festivalului revine la Braşov. Luminiţa Dobrescu, câştigătoarea ediţiei din 1969, va avea, în acest an, un rol dublu – de jurat, dar şi de interpret, pe scena Festivalului.

Provenind dintr-o familie cu adânci rădăcini în muzică, Mădălin Voicu, fiul faimosului violonist Ion Voicu, s-a apropiat de domeniul muzical iniţial prin studiul viorii, pentru ca apoi să urmeze cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, iar ulterior să se dedice artei dirijorale. A susţinut concerte alături de Orchestra de cameră „Bucureşti”, înfiinţată de către celebrul său tată, Ion Voicu, iar din anul 2001 Mădălin Voicu este membru de onoare al Academiei Franceze de Ştiinţe, Arte şi Litere.

Actriţă, regizor şi producător, Kristina Cepraga Goodwin şi-a început cariera artistică la Televiziunea Română, apărând în programe pentru copii şi la Şcoala Vedetelor, emisiunea produsă şi regizată de Titus Munteanu. După o bogată experienţă tv în România, s-a înscris la şcoala de actorie la Cinecitta’ şi a pornit de la zero în Italia, la Roma, unde s-a stabilit de peste 14 ani şi a devinit cetăţean italian.

TVR MOLDOVA este coproducător al evenimentului din acest an.
RECOMANDĂRI