144 de angajaţi MAI, infectaţi cu COVID-19, pe parcursul unei săptămâni
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

144 de angajaţi MAI, infectaţi cu COVID-19, pe parcursul unei săptămâni

144 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) s-au infectat cu COVID-19 pe parcursul unei săptămâni. Despre acest lucru a comunicat şeful adjunct al IGP Marin Maxian, în cadrul unui briefing de presă.

"Pe parcursul săptămânii precedente, 144 de angajaţi MAI au fost testaţi pozitiv la COVID-19. Sunt persoane care s-au aflat în pima linie. Avem şi situaţii grave, când angajaţii MAI rămân sub supravegherea medicilor. Avem 269  de cazuri, la nivelul MAI, sunt active până la moment. În stare de gravitate medie se află 50 de angajaţi. Toate aceste persoane sunt părinţi, cetăţeni", a spus Marin Maxian.

Potrivit lui, sute de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI), poliţişti, carabinieri, salvatori şi poliţişti de frontieră, monitorizează respectarea măsurilor Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, în vederea prevenirii răspândirii COVID-19.

Până în prezent, 1948 de angajaţi ai MAI s-au infectat cu noul coronavirus, dintre care 1679 de persoane s-au vindecat. De la începutul pandemiei, opt angajaţi ai MAI au decedat ca urmare a infectării cu COVID-19.

MAI recomandă cetăţenilor să păstreze distanţa socială, să poarte măşti (în transportul public, magazine şi spaţii publice închise, deschise), să respecte măsurile de igienă, să evite grupurile mari de persoane, să limiteze prezenţa în spaţiile publice şi să nu părăsească domiciliul dacă se află în autoizolare. 

Similare
RECOMANDĂRI